arkivetilund.buyallstuff.com

5 kända arkitekter som har markerat historia och är en referens

Arkitekturen finns i mänsklighetens historia från början och det är omöjligt att tala om social utveckling utan att nämna de arkitektoniska verk. Därför är många arkitekturprojekt anses riktiga konstverk och även flytta turistmarknaden, där många människor vill se stora byggnader. Vi har skapat här en lista över de mest kända arkitekter i världen, så att du kan läsa mer om deras arbete, inspirera och även besöka hans verk? Bland de kända arkitekter, kända arkitekter NiemeyerContenidosEntre Oscar, Oscar NiemeyerFillippo BrunelleschiAntoni GaudíNorman FosterFrank kunde inte starta Gehry

5 kända arkitekter som har markerat historia och är en referens

Arkitektur är närvarande i mänsklighetens historia från början och det är omöjligt att tala om social utveckling utan att nämna arkitektoniska verk. Av denna anledning anses många arkitektoniska projekt vara sanna konstverk och till och med flytta turistmarknaden, där många vill uppskatta stora byggnader. Vi har här skapat en lista med de mest kända arkitekterna i världen , så att du kan lära dig lite mer om deras arbete, bli inspirerad och till och med besöka deras verk?

Bland kända arkitekter, Oscar Niemeyer

Vi kunde inte starta listan utan att nämna ett silver i huset som också är en av de mest kända arkitekterna i världen , den mycket brasilianska Oscar Niemeyer . Skillnaden i Niemeyers berättelse börjar när han var praktikant på Lúcio Costa, en annan stor arkitekt. Men har du någonsin hört talas om detta ord där lärlingen överträffade sin herre? Det är vad som hände här.

Oscar Niemeyer lärde sig så bra av Lúcio Costa, som utvecklade sin egen stil och blev känd över hela världen för sitt arbete fullt av kurvor och tillverkat med armerad betong . I Brasilien kan vi hitta byggnader signerade av honom i Belo Horizonte (på bilden, São Francisco de Assis kyrka), Curitiba, Rio de Janeiro, Brasilia och São Paulo.

Fillippo brunelleschi

Låt oss gå tillbaka några århundraden för att prata om en annan konstnär som också går in i rummet för världens mest kända arkitekter , italienska Fillippo Brunelleschi , som bodde i renässansen.

Han var ansvarig för att utforska tredimensionalitet och koniskt perspektiv i sina verk och bland hans mest kända verk är katedralen Santa María del Fiore (foto), det oskyldiga sjukhusets portik, Pizzi-palatset och Pazzi-kapellet.

Antoni Gaudí

Hur pratar man om arkitektur utan att prata om Gaudí ? Han var en katalansk arkitekt som blev känd för sin respektlösa stil i sina verk. Gaudí var så långt före sin tid att han en gång citerade att den raka linjen var en uppfinning av människan, eftersom naturen inte presenterar något monotont enhetligt objekt. Han var mycket inspirerad av de organiska formerna av naturen att skapa, men han hämtade också från källan till gotisk arkitektur och arabisk konst.

Gaudís mest kända verk var Catedral da Sagrada Família (foto), som ligger i Barcelona, ​​och till och med efter att ha arbetat med detta projekt i 40 år dog Gaudí utan att se kyrkan i förberedelse.

Norman foster

.

Norman Foster gick med i listan över de mest kända arkitekterna i världen , eftersom han lyckades skapa verk som fortfarande anses vara extremt moderna.

Bland listan över brittiska skapelser finns flygplatser, byggnader och till och med rymdstationer. St. St. Marie Axe-byggnaden, populärt känd som The Gherkin (The Gurka), är ett bevis på att Norman Fosters kreativitet inte har några gränser.

Frank Gehry

.

Frank Gehry är en av dem som imponerar med sitt arbete. Den kanadensiska brinner för olika strukturer och djärva format är en av de berömda arkitekterna på vår lista och också en stark representant för samtida arkitektur.

Bland de projekt han har undertecknat är Louis Vuitton Foundation och det nya Facebook-huvudkontoret. Den Guggenheim Museum Bilbao (bilden) är också undertecknats av Frank och är värt ett besök om du planerar en resa till New York.

Genom att analysera lite historien och arbetet med den här lilla listan över kända arkitekter kan vi dra slutsatsen att arkitektur också är en gren av konst, eller hur? Och nu när du har några alternativ för platser att besöka och lära dig mer om arkitektur, vad blir din nästa destination?

Lämna din åsikt